12 metode excelente de promovare a unui site
October 9, 2012
Ce este search engine marketing –ul?
October 11, 2012

Daca vrei o promovare gratuita a site-ului tau, trebuie sa stii ca acest lucru necesita mult timp si mult efort. Multe din metodele de promovare gratuite ale site-urilor sunt foarte eficiente. Sporirea traficului pe site poate fi realizata folosind anumite tehnici de promovare gratuite.

Promovare website: metode gratuite, success garantatPentru a fi vazut si indexat de catre motoarele de cautare spre a fi afisat in rezultatele cautarilor, site-ul trebuie inregistrat in anumite directoare web, acest lucru fiind necesar pentru ca la inceput promovarea site-ului tau sa-si ia avantul. Site-ul va trebui sa fie foarte bine pus la punct, optimizat on page, trebuie tinut cont de toti factorii care influenteaza pozitionarea lui printre primele rezultate ale cautarilor afisate de motoarele de cautare. Campania de promovare a site-ului porneste cu aceste inregistrari apoi trebuie continuata cu obtinerea de link-uri relevante si cu autoritate.

Forum-urile sunt o alta metoda de a obtine link-uri catre site-ul tau. Multe persoane nu isi dau seama de importanta forum-urilor si de faptul ca acestea pot aduce un trafic targetat pe site. Topicurile relevante pentru continutul propriului site si postarea de mesaje este un alt pas important in promovarea site-ului. In aceste forum-uri poti posta link-uri do-follow catre site-ul tau, asigurandu-ti astfel sporirea traficului. In cazul forum-urilor este foarte important faptul ca se poate merge direct la publicul tinta prin accesarea forum-urilor strict legate de domeniul in care activezi, iar persoanele interesate de subiectele de pe forum automat vor fi interesate si de site-ul pe care il promovezi, site-ul obtinand astfel trafic de calitate si care are sanse sa se converteasca in cumparatori.

Redactarea comunicatelor de presa este de asemenea foarte importanta, a vorbi despre subiecte interesante, a le aborda in anumite moduri pe cele despre care deja s-a discutat poate aduce de asemenea trafic pe site, poate chiar vizitatori care vor reveni ulterior in cazul in care gasesc continutul de pe site-ul tau relevant. Comunicatele de presa sunt un mod foarte bun de promovare a site-urilor, facand publicitate gratuita la orice ora. Poti face mici campanii de social media, poti trimite mail-uri cunostiintelor, ziarelor sau altor forme de mass-media pentru a mari traficul de pe site-ul pe care il promovezi.

De asemenea campaniile de articole au locul lor binemeritat in promovare. Poti crea si posta un articol care sa fie unic si relevant pentru continutul site-ului tau iar pentru promovarea acestuia adauga la sfarsitul articolului un link catre site.