5 ponturi pentru promovarea unui site
February 25, 2012
SEO WordPress
March 14, 2012

Afaceri onlineMulti si-ar dori sa aiba o afacere profitabila online, sa stie sa isi promoveze site-ul gratis si sa obtina bani usor.  Intr-adevar exista cateva reguli pentru a incepe o afacere online pe care daca le aplici, lucrurile merg. Insa pentru a ajunge acolo  este necesar sa depui un efort pe care multi nu il pot sustine. Nu vreau sa descurajez pe nimeni sis a spun ca este greu, insa tot ce pot spune este ca nu este usor. Daca ar fi usor, toata lumea ar avea afaceri pe net in prima pagina Google. Insa in prima pagina nu sunt decat 10 locuri, dintre care primele 5 dau cea mai buna rata de conversie.

 

 

Ca sa incepi o afacere online, trebuie in primul rand sa iti alegi o nisa. Nisa inseamna un segment de piata de dimensiuni oarecum reduse, constituit practic dintr-un numar mai mult sau mai putin restrains de consumatori care sunt dispusi sa plateasca pentru un produs sau un serviciu din acel domeniu. Pentru a-ti alege o nisa, in mod normal ar trebui sa fii pasionat de domeniul respectiv si sa te gandesti ca va trebui sa scrii articole pe acel domeniu. Trebuie sa efectuezi o analiza de piata, din care sa iti dai seama de nevoia grupului de consumatori existenti si trebuie sa te gandesti la o  modalitate de a satisface aceasta nevoie mai bine decat concurentii tai. Trebuie ca acest grup de consumatori sa aiba nevoie de tine, sa fie nevoiti sa cumpere serviciile tale pentru ca tu le oferi cele mai bune solutii.

 

Nu este usor sa incepi o afacere online, insa dupa ce ai trecut de anumite etape lucrurile vor incepe sa mearga. Multi fac greseala sa renunte la inceput, deoarece asteptarile lor sunt foarte mari intr-o perioada foarte scurta de timp si observand ca nu au nici un rezultat, renunta. Trebuie de asemenea sa vezi daca exista bani de cheltuit in nisa pe care o alegei, pentru ca este posibil ca potentialii tai client consumatori sa fie tineri sau sa nu aiba bani pentru a plati serviciile tale, iar in acest caz trebuie sa renunti la idée. Trebuie sa stii sic and sa renunti, sa nu te incapatanezi la nesfarsit sa urmezi un lucru daca stii ca nu renteaza. Deci inceperea unei afaceri online profitabile depinde foarte mult de cat de bine stii sa speculezi in piata, de cat de bine stii sa faci analize si studii de piata.

 

Ideea este ca nu e usor sa incepi o afacere online, insa este posibil. Nu va voi incuraja si nu va voi spune ca alegi o nisa, faci un produs si gata incep sa vina banii. Pentru ca nu este asa. Pentru ca o afacere online sa fie profitabila este necesar ca tu sa depui un efort sustinut si in cunostiinta de cauza. Pe viitor vor mai urma si alte articole despre afacerile online, pentru ca am observant ca foarte multi isi doresc sa inceapa o astfel de afacere.

 

Voi ce model de afacere online ati incercat?

Care a mers si care nu?

De ce?

Lasati un comentariu mai jos si voi incerca sa va ajut.