Pericolele legii ACTA
January 29, 2012
5 ponturi pentru promovarea unui site
February 25, 2012

Internet marketing business solutionsMarketingul online inseamna de asemenea marketing pe internet, internet marketing, web marketing si are ca unic scop o conversie (o vanzare) chiar daca uneori acea conversie inseamna abonare la newsletter (este tot in vederea unei vanzari), etc. Vanzarea poate fi de produse, servicii sau informatii.

Exista mai multe categorii de marketing online:

-search engine marketing (SEM) – marketing pe motoarele de cautare (optimizarea pentru motoarele de cautare, adica SEO, face parte din SEM)

-social media marketing (SMM) – actiuni realizate pe platforme sociale (blog-uri, forum-uri, site-uri de retele sociale: twitter, facebook, etc) – iti creezi o relatie cu comunitatea (care pot fi potentiali clienti)

-content (continut) marketing – video marketing, article marketing, image marketing

-marketing afiliat

-e-mail marketing / direct marketing – aici parerile sunt controversate in privinta valorii pentru ca daca faci spam, nu vei fi foarte bine vazut. Cel mai bine este sa iti construiesti o lista.

-banner advertising – reclame pe diferite site-uri prin afisare de banner-e, ideal sa fie related.

-viral marketing – aici practic tu lansezi un link bait – ceva interesant sau valoros care va fi dat mai departe de catre vizitatori.

-black hat online marketing – nerecomandat pe termen lung, este de nivel avansat si necesita anumite abilitati

In cazul in care vrei sa te faci cunoscut pe internet (fie ca ai sau nu o afacere online, un magazin online sau orice altfel de site destinat monetizarii), trebuie sa te supui regulilor de marketing online. Exista o multitudine de strategii de marketing online, unele fiind chiar tinute secrete, altele avand un circuit inchis sau pentru altele poti avea acces in schimbul unei sume de bani. Cu cat accesul este mai greu, cu atat strategia de marketing online este mai buna. Multe companii au strategii de marketing online bine puse la punct care nu pot fi accesate.