Google Plus Widget
September 8, 2011
Noi schimbari la Facebook
September 29, 2011

Paypal

De ce să ai cont de paypal în România

 Paypal este cea mai populară și mai sigură metodă de a face plăți online. Popularitatea modalitatii de plata prin Paypal este in continua crestere la noi, deoarece multi incep sa capete incredere in cumparaturile pe internet.

Pentru plati online cu cardul trebuie facute niste setari din banca la care ai card. Paypal are si plusuri si  minusuri, ca orice lucru.

1) Nu acceptă toate cardurile existente. Cardurile din România pe care le acceptă sunt cardurile securizate (au pe spate un cod de 3 cifre) cu sigla VISA sau MASTERCARD. Poți gasi pe internet diverse liste cu carduri acceptate în România.Tot mai multe bănci din România acceptă plățile prin paypal.

2) Nu poți face încă tranzacții in lei. In viitor cu siguranta vor fi acceptate si platile prin Paypal in lei.

3) Dacă intenționezi să folosești frecvent contul de paypal, este nevoie să faci verificarea acestuia, sa il confirmi. Pentru a avea un cont de paypal funcțional, trebuie să faci verificarea cardului tău din contul de paypal. Paypal va retrage de pe cardul tău 1,5 EUR și va comunica ulterior un cod din 4 cifre catre banca unde ai deschis contul. Este nevoie să suni la bancă  (în unele cazuri apare pe extrasul de cont – chiar și online) pentru a afla respectivul cod. Pentru a finaliza verificarea cardului, vei introduce acel cod de 4 cifre în contul tăul de paypal. In asta consta verificarea contului Paypal.

Există 3 tipuri de conturi paypal: Personal, Premier și Business. Este posibil ca o persoană să aibă mai multe tipuri de conturi însă toate trebuie să aibă adresă de mail unică și să fie legate la carduri diferite. Nu poți folosi același card pentru două conturi de paypal.

Există niște limite setate inițial pentru orice cont de paypal referitor la câți bani poți plăti, primi sau retrage. Acestea se pot schimba din contul de Paypal.

Motive pentru a-ți face un cont de paypal

1)      Este cel mai sigur mod de a face plați online internațional. Nu dezvăluie informații legate de cardul tău pe diferite situri. Pentru a face o plată prin paypal este suficient să te loghezi cu o adresă de mail și o parolă.  Securitatea este insa maxima.

2)      Paypal este gratuit pentru efectuarea plăților. Plățile prin paypal sunt gratuite iar încasările prin paypal sunt comisionate, însă taxele percepute de ei sunt printre cele mai bune comparativ cu alti operatori existenți. Poți vedea pe site-ul lor comisioanele aplicate la încasările în contul tău de paypal.

3)      Este ușor de deschis un cont. Durează puțin timp și nu te costă nimic să deschizi contul personal de paypal. Este cel mai bun mod de a încasa bani online în Romania.

4)      Poți face și primi donații. Chiar dacă sunt, deocamdată, puțin folosite în România, acestea câștigă teren și vor fi tot mai folosite pentru recompensarea celor care pun conținut gratuit și de calitate online.

5)      Este ușor de implementat pe site. Pentru bloguri există plugin-uri, unele chiar gratuite