Cum inserezi scriptul Google Plus One (Google +1 button) in site-ul tau
June 30, 2011
Reteaua sociala Google +
July 22, 2011

Promovare Site in 12 ore

Creeaza un site si incepe sa il promovezi in mai putin de o ora

Aproape toti cei care au un produs sau o informatie de vandut au un website pe care promoveaza ceea ce vand. Unora insa le e frica de tehnologie sau nu au realizat ca am intrat in era electronica. Daca nu faci parte din ultima categorie si citesti acest articol inseamna ca vrei ca afacerea ta sa aiba succes, folosind Internet-ul drept sursa de promovare. Te voi invata cum sa iti creezi propriul site si cum sa il promovezi. Nu iti va lua mai mult de o ora !

Pentru a incepe ai nevoie de un nume al domeniului, adica de adresa « .com » pe care oamenii o vor accesa cand vor sa iti viziteze site-ul. Trebuie sa stii faptul ca nu reprezint nici o companie, asadar acest articol nu este o reclama pentru cei de vand domenii, dar eu folosesc Register.com. Poti apela la ei sau la oricare altii, vezi daca numele pe care ti-l doresti este disponibil, inregistreaza-te (costa aproxomativ $19.99 pe an) si poti incepe sa iti construiesti site-ul. Toate astea in doar cateva minute !

O data ce ti-ai inregistrat numele domeniului, vei fi redirectionat catre gazda si ti se vor oferi mai multe optiuni. Daca ai un buget limitat si nu doresti sa iti promovezi site-ul « cu surle si trambite », alege doar acele optiuni care iti permit sa iti infiintezi propriul site si sa platesti taxa minima de hosting, in jur de $4.95 pe luna. In cazul Register.com, aceasta optiune se numeste Website Now.

Cand accesezi Website Now, vei fi directionat catre o pagina ce contine in partea stanga optiuni precum Choose a Template and Edit Your Site. Da click pe aceasta. De aici, site-ul te va ghida catre niste optiuni de baza, precum alegerea unui background (in functie de afacerea pe care o ai sau de serviciul pe care il oferi), scrierea unui titlu al site-ului, adaugarea textului si graficii. Daca ai poze pe care ai dori sa le postezi pe site, iar acestea se afla intr-un fisier al calculatorului, beneficiezi de optiunea Browse. Da click pe ea, cauta fisierul respectiv, selecteaza-l si pozele iti vor fi afisate pe site. Mai poti opta pentru schimbarea fonturilor si a dimensiunilor, sau poti posta adrese de e-mail si link-uri catre alte site-uri. Cand vinzi ceva, orice informatie din domeniul respectiv poate ajuta la promovarea site-ului tau.

Nu este chiar atat de greu, iar pagina site-ului gazda te ghideaza in acest proces de infiintare a unui site. Cand termini, trebuie sa dai click pe linkul Publish Your Website, si din acel moment site-ul tau va fi promovat astfel incat toata lumea interesata sa il poata vedea.

Acum ca l-ai creat, nu mai ramane decat sa-ti promovezi noul site. Acesta dorinta presupune faptul ca ai inteles ca trebuie sa-ti promovezi site-ul rapid pentru a obtine un trafic puternic si pentru a-ti pune afacerea in miscare.

Ai invatat primii pasi, dar mai e nevoie de multa documentare si energie investita daca vrei sa-ti promovezi site-ul ca la carte si implicit, rezultatele sa se observe in succesul afacerii tale.