Social Media Marketing
March 31, 2011
Nu este intotdeuna vorba despre SEO – optimizare on page
April 17, 2011

SEO si prima pozitie pe motoarele de cautare


Daca ai putea indeplini fiecarei persoane care detine o afacere online o dorinta, una dintre dorintele pe care ai auzi-o cel mai des este ca ar vrea sa detina o pozitie de top in rezultatele cautarii Google pentru un anumit cuvant cheie. Pentru ei, aceasta ar fi cea mai buna cale de a-si garanta succesul deoarece posedarea primelor pozitii pe motoarele de cautare poate trimite o avalansa de trafic catre site, zi si noapte, fara oprire.

Pentru unii oameni, acest vis s-a transformat in realitate si detin pozitionari de top pentru diferite cuvinte cheie care ii ajuta sa aiba foarte mult succes in aria lor de expertiza. Exista ceva ce toate aceste persoane au in comun, totusi, si ar fi bine sa fiti foarte atenti pentru a afla despre ce este vorba. Pentru a obtine acele pozitii de top, acele persoane au fost nevoite sa munceasca foarte mult si sa aiba rabdare pe toata durata derularii procesului.

Daca ati dori si dumneavoastra sa fiti numarul 1 in cautarile Google pentru un anumit cuvant, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le aplicati chiar acum. Daca puteti face aceste lucru in mod constant si daca nu renuntati inainte de a atinge rezultatele pe care vi le doriti, succesul de care se bucura ei acum poate fi si al dumneavoastra.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l stiti este ca trebuie sa va motivati pentru a persista in acest efort pe termen lung. Clasificarile de top pe motoarele de cautare nu sunt usor de obtinut, mai ales pentru cuvintele cheie cu o competitie acerba. Cu toate ca nu este imposibil sa primiti o pozitionare foarte buna intr-un timp relativ scurt, sigur va confruntati cu mai multe site-uri care fac acest lucru de mai mult timp si stiu mai multe. Preparati-va mintea pentru actiune si faceti tot ce trebuie pentru a depasi provocarea.

Desi SEO este ceva la care este important pentru afacerea dumneavoastra sa luati parte, optimizarea in afara paginii proprii este cea care va insemna o adevarata diferenta in modalitatea in care site-ul este clasificat. Inca din prima zi ar trebui sa faceti rost de link-uri de la alti proprietari de site-uri si asigurati-va de cate ori puteti ca aceste site-uri au o legatura directa cu tematica site-ului propriu. Alegeti-va cu grija textul link-ului, folosind o combinatie dintre cuvantul cheie pe care incercati sa va bazati cautarile si alte cuvinte cheie pentru ca totul sa arate natural.

Puteti sa va apucati si sa scrieti articole sau comentarii pe bloguri pentru a obtine o expunere aditionala pentru site-ul si pentru link-urile voastre. Cu toate ca nu sunt cu adevarat alte link-uri care leaga alte site-uri de al vostru, au o oarecare greutate si va pot ajuta sa va imbunatatiti pozitionarea in timp. Continuati sa munciti la ele si adaugati-i site-ului in fiecare zi ceva ce va poate ajuta sa va atingeti obiectivul.