Google declara razboi fermelor de continut si schimba algoritmul de cautare – cine va fi afectat
February 28, 2011
Social Media Marketing
March 31, 2011

Tehnici de promovare website

Pe masura ce promovarea website s-a transformat intr-o adevarata industrie, si tehnicile acesteia s-au diversificat. Exista metode de promovare website potrivite pentru orice tip de afacere, fie ca ofera produse sau servicii. Acest articol isi propune sa iti ofere o imagine de ansamblu a celor mai folosite metode de promovare de site-uri.


Una dintre tehnicile de promovare website este redactarea de articole tematice publicate mai apoi pe diverse site-uri de profil cum ar fi ezine-urile. Metoda de promovare website cu ajutorul articolelor functioneaza ca un fel de magnet pentru cititorii cu adevarat interesati. Totusi, daca alegi aceasta tehnica de promovare website trebuie sa fii atent la cateva reguli simple, insa foarte importante. Articolele pe care le redactezi trebuie sa fie in primul rand pertinente pentru continutul site-ului de a carui promovare te ocupi. De asemenea, extrem de important ca articolele sa fie bine documentate si utile pentru cei interesati de domeniul respectiv pentru ca in urma citirii articolului sa acceseze adresa URL catre site-ul tau. In caz contrar, aceasta tehnica de promovare website se va dovedi ineficienta, iar utilizatorii isi vor continua cautarea.
O alta metoda de promovarea website ce s-a dovedit eficienta este folosirea blogurilor si a forumurilor. Avantajul acestei modalitati de promovare website este ca blogurile si forumurile sunt permanent updatate, fiind afisate in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare datorita acestui aspect. Pe de o parte, daca alegi sa apelezi la utilizarea blogurilor in strategia ta de promovare website, poti posta articole legate de domeniul de activitate al site-ului tau. Daca acestea sunt considerate a fi pertinente de catre cititori, atunci acestia vor accesa si adresa URL catre site-ul tau, atingandu-tiastfel scopul propun prin optarea pentru aceasta modalitate de promovare website. In plus, poti lasa comentarii pertinente pe alte bloguri de profil pentru a veni in ajutorul altor cititori.
De asemenea, nu exclude din strategia ta de promovare website nici activitatea pe forumuri care trateaza subiecte similare continutului site-ului afacerii tale. Poti lasa comentarii sau da sfaturi celor care au probleme sau intrebari, adaugand si un link catre site-ul tau. Daca interventiile tale sunt oportune si utile, atunci aceasta metoda de promovare website isi va dovedi fara indoiala eficienta.
O alta solutie pe care o poti include in strategia ta de promovare website este alegerea reclamelor de tipul pay-per-click. Exista motoare de cautare care iti dau posibilitatea promovarii website-ului afacerii tale prin afisarea unei reclame sau a mai multora. Aceasta metoda de promovare website consta in afisarea unei reclame, de exemplu un banner, pe site-uri pe care alegi tu sau direct in paginile cu rezultate. Cel mai mare avantaj al promovarii website-ului tau cu ajutorul metodei pay-per-click este ca nu platesti nimic pentru afisarea fizica a reclamei. Vei plati doar per numar de accesari, astfel ca vei poti obtine trafic pe site-ul tau intr-un mod eficient. Partea de care trebuie sa tii cont este modeul in care realizezi reclama respectiva deoarece reusita unei altfel de promovari website este strabs legata de acest aspect