Cum sa iti protejezi blogul impotriva hackerilor ( WordPress )
December 29, 2010
Promovare website: cum faci vizitatorii sa revina?
February 23, 2011

Promovare website  in 3 pasi

Promovare website: acesta este primul lucru la care se gandeste orice persoana care abia si-a finalizat site-ul propriei afaceri sau pur si simplu un site de interes personal, insa nu numai. Daca nu obtii rezultatele dorite folosind anumite metode, atunci trebuie sa regandesti planul initial de promovare website. Asadar, iata 3 pasi simpli de urmat pentru a-ti imbunatati tehnica de promovare website, si implicit, rezultatele.
Promovare website in 3 pasi
Promovare website: unde te situezi?
In primul rand, inainte de a pune la punct o strategie de promovare website, trebuie sa analizezi foarte bine pozitia de pe care pleci. Prin urmare, daca vrei sa adopti tehnica de promovare website care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale, atunci trebuie sa iti raspunzi la cateva intrebari. De exemplu, cati vizitatori ai zilnic? Ai mai multi vizitatori la inceputul saptamanii sau in weekend? Majoritatea vizitatorilor acceseaza site-ul dimineata sau seara? Ce pagini acceseaza? Raspunsul la aceste intrebari il poti afla folosind un soft precum Google Analytics, si sunt vitale in elaborarea unei strategii de promovare website viabile.

Promovare website: stabileste-ti obiectivele
Este evident ca nu poti obtine rezultatele dorite daca nu stii ce rezultate iti doresti! Asadar, stabileste-ti niste obiective clare pe care vrei sa le atingi prin adoptarea unei anumite tehnici de promovare website, cum ar fi dublarea numarului de vizitatori, dublarea vanzarilor, obtinerea unei pozitii mai bune in listarea paginilor de rezultate ale motoarelor de cautare etc.

Elaboreaza o strategie
Daca vei parcurge asa cum trebuie primii doi pasi, atunci ar trebui sa ai la dispozitie toate informatiile necesare pentru elaborarea unui plan de promovare website. In primul rand, ar trebui sa stabilesti care sunt cuvintele cheie adecvate pentru ceea ce vrei sa promovezi pentru a obtine cele mai bune rezultate. Sunt cateva programe online care te pot ajuta in acest sens, insa daca vrei ca totul sa fie facut ca la carte, atunci poti lua in considerare si angajarea unui profesionist in strategii de promovare website.
Ceea ce trebuie sa intelegi despre tehnicile de promovare website este ca ele nu sunt neaparat universale. Daca o anumita tehnica da rezultate in cazul unui anumit tip de afacere online, nu inseamna ca va da rezultate pentru orice tip de afacere. Asadar, partea de analiza a pozitiei site-ului tau este vitala pentru a elabora o strategie de promovare website particularizata, care sa tina cont de specificul afacerii tale si mai ales de comportamentul specific al publicului tinta.