Lista Anunturi
October 26, 2010
6 Pasi in Succesul Online
November 27, 2010

Metode de promovare a unui site

In acest articol, la fel ca si in cele de dinainte, voi continua sa prezint cateva metode de promovare a unui site.

Promovarea pe long tail este indicata de multe ori, mai ales daca site-ul este la inceput. Cautarile long tail sunt formate din min. 2-3 cuvinte-cheie, cuvintele long tail mergand mai bine decat cautarile pe un singur cuvant ( spre ex. brand sau produs). Cand vizitatorul foloseste long tail inseamna ca stie clar ce rezultat doreste sa gaseasca si mai mult ca sigur are intentie de cumparare, deci conversia va fi mult mai mare.

Mijloace de promovare media- relatii publice (PR)

PR-ul este un factor important cand vine vorba de promovarea unui site. Canalele media sunt cele care aduc informatia publicului. Stirile despre o afacere au un impact puternic asupra publicului, iar stirile bune fac o multime de oameni sa retina afacerea.

Daca doresti ca afacerea ta sa aiba succes, trebuie sa investesti efort si timp in promovarea site-ului tau. Exista o mare varietate de site-uri de distributie care iti pot promova site-ul prin postarea de stiri pe numeroase canale, pentru o taxa modesta. Testeaza mai multe metode de promovare site

In plus, iti pot fi oferite gratis multe optiuni. Poate fi o buna idee sa utilizezi optiunile gratuite pentru promovarea stirilor care nu sunt foarte importante. De exemplu, adaugarea unei optiuni „calculator” pe site probabil ca nu va atrage mare atentie. Totusi, orice lucru care poate fi important pentru public trebuie anuntat. Daca iti permite bugetul, apelarea la promovarea site-ului tau prin intermediul companiilor de PR este o idee foarte buna. In zilele noastre, specialistii in PR se pot gasi in orice oras.

Promovare site prin marketing viral

Marketing viral

Scrierea de articole reprezinta o unealta puternica in promovarea unui site. Unii o denumesc „marketing viral”. Exista site-uri care au nevoie de continut. Continutul atrage trafic, iar traficul aduce cu sine spatiu valoros pentru anunt.

Site-urile de distributie de articole ajuta la promovarea site-urilor prin circularea articolelor. Posteaza un articol pe un asemenea site, iar acest articol va ajunge la indemana tuturor. Articolul va circula pe net asemenea unui virus. Oriunde va aparea, va oferi referinte legate de autor si de site-ul sau, promovandu-l in acest fel.

Promovare site pe internet

Sunt multe site-uri de referinta care te ajuta in acest sens. In general, sunt alcatuite din forumuri, articole si chat-uri online. In timp ce unii cauta „sa se imbogateasca rapid”, aceste site-uri ofera solutii eficiente care sa iti promoveze site-ul. Cauta oportunitati relevante care sa iti promoveze site-ul. Cand vinzi un produs orice referinta catre orice informatie din domeniul tau poate fi in beneficiul tau si al promovarii site-ului tau. Indiferent de site-ul pe care il promovezi, exista numeroase surse de referinta care te pot ajuta. Internetul avanseaza rapid in multe domenii. Dar daca este vorba de promovarea unui site, acesta avanseaza mai incet. Modificarile aduse unei pagini web nu vor avea rezultate a doua zi. Rezultate semnificante apar in cateva luni. Cel mai important lucru in aceasta arie de promovare a unui site este sa fi la zi cu toate. Promovarea este complexa, trebuie sa fii la curent cu ceea ce inseamna optimizare on-off, alcatuirea anuntului, public tinta. Mix-ul optim iti poate duce promovarea site-ului la un alt nivel, conferindu-ti un avantaj asupra competitiei.