Aspecte de baza ale SEO
July 31, 2010
Promovare site in mod gratuit
August 25, 2010

Adevaratul scop al promovarii unui site
SAS_SEO_Methodology

Foarte multi oameni nu iau in calcul si promovarea site-ului lor atunci cand isi lanseaza o afacere online si cand isi fac planul de bataie, si realizeaza ca acest aspect este foarte important abia atunci cand afacerea lor incepe sa mearga prost.

Scopul promovarii unui site este asigurarea expunerii si vizbilitatii necesare pentru afacerea ta cat si a unui numar mare de vizitatori. Totusi sporirea traficului nu este scopul principal al promovarii unui site. Promovarea unui site nu presupune doar raspandirea zvonului lansarii site-ului tau. Intelesul real al promovarii unui site este atragerea de vizitatori tinta catre site-ul tau.

In continuare iti voi prezenta cateva metode de a atrage astfel de vizitatori.

Primul lucru pe care il poti face este sa iti inscrii site-ul in diferite directoare, motoare de cautare si site-uri cu profil asemanator cu al afacerii tale. Pare usor, dar este cel mai important pas din promovarea unui site.
O alta metoda eficienta de promovare a unui site este optimizarea  pentru motoarele de cautare (SEO). Promovarea unui site cu ajutorul SEO este cea mai buna metoda de obtinere a unui trafic de calitate compus din vizitatori tinta, dar nu este o activitate la fel de usoara precum inscrierea in directoare si in motoarele de cautare. Site-ul tau trebuie sa aiba cuvinte-cheie, o densitate mare de cuvinte-cheie, o frecventa mare a cuvintelor-cheie, meta tags etc. Pentru a ocupa o pozitie superioara in paginile de rezultate a motoarelor de cautare.

O alta forma excelenta de promovare a unui site sunt campaniile PPC. Marketing-ul PPC este o metoda foarte populara deoarece da rezultate aproape imediat. Spre deosebire de marketing-ul SEO, cu ajutorul campaniilor PPC poti atrage trafic catre site-ul tau in perioade scurte de timp. Partea proasta a folosirii acesti metode pentru promovarea unui site sunt costurile ridicate. Tarifele practicate intr-o campanie PPC pot fi mici, dar tu vei fi nevoit sa platesti de fiecare data cand un anunt de-al tau este accesat, iar suma finala de plata poate fi foarte mare daca anunturile tale au foarte multi vizitatori.

Promovarea site-ului tau este o parte foarte importanta a site-ului tau si trebuie planificata inainte. Nu exista o metoda usoara si rapida care sa te poata ajuta sa fii primul in domeniul promovarii de site-uri. Promovarea unui site este un proces continuu ce are ca scop atragerea de vizitatori tinta organici catre site-ul tau.