Promovare site – Inscrierea in directoare web
June 25, 2010
9 pasi pentru promovarea rapida a site-ului tau
July 12, 2010

Promovare site – Construirea unei retele de link-uri este un element al optimizarii website-ului

untitledlllll
Construiti link-uri care trimit inapoi la site-ul propriu. Crearea unei astfel de retele de link-uri va poate imbunatati pozitionarea pe primele pagini de rezultate ale motoarelor de cautare, dar va pot mari si traficul pe pagina. Iata de ce optimizarea website-ului este atat de importanta: majoritatea motoarelor de cautare mari clasifica paginile Web in functie de numarul si de calitatea link-urilor care leaga acel site de restul mediului online (popularitatea link-urilor). Ele fac acest lucru deoarece este destul greu de falsificat o intreaga retea de link-uri bune. In consecinta, analiza link-urilor ofera motoarelor de cautare un mijloc util pentru determinarea caracterului paginilor si a potrivirii lor cu anumite teme.

tehnici_seo

Listarea website-ului dumneavoastra in directoare relevante si portaluri este o cale ideala de a construi link-uri valoroase cu trimitere interna (metode promovare site). Puteti sa scrieti si articole, posturi pe forumuri/blog si marturii si sa includeti un link care face trimitere inapoi la site-ul dumneavoastra. Pe langa acestea, puteti face schimb de link-uri cu site complementare. Asigurati-va doar ca nu site-uri cu care sunteti in competitie. Principalul obiectiv este sa creati legaturi cu site-uri care au teme asemanatoare cu a paginii proprii. Daca site-ul dumneavoastra este despre software, de exemplu, construiti link-uri doar de la site-uri pe aceasta tema.

Un alt sfat de optimizare a website-ului ar fi sa incercati sa va mentineti continutul paginii cat mai actualizat posibil, cu o relevanta informationala suficienta. Un continut bun al paginii Web este un factor critic in starnirea curiozitatii si interesului vizitatorilor site-ului, care sigur se vor intoarce pentru a afla mai multe. El este si cheia unei pozitionari superioare pe listele de rezultate a motoarelor de cautare. Majoritatea acestora din urma de obicei va obliga sa aveti cel putin 200-250 de cuvinte pe fiecare pagina Web. Asadar, este important sa includeti un continut informativ bogat si relevant pentru cautarea utilizatorilor daca vreti sa atrageti atentia motoarelor de cautare si a vizitatorilor.

Cruciala este si actualizarea permanenta a site-ului pentru a putea oferi mereu lucruri noi. Acest lucru ii permite motorului de cautare sa stie ca informatiile de pe site-ul dumneavoastra nu sunt „expirate”, iar pe langa acest aspect, actualizarea periodica va atrage atentia vizitatorilor in cautare de noutati. Este adevarat, procesul de reimprospatare permanenta a informatiilor va poate consuma drastic resursele de timp, dar beneficiile potentiale pe care le puteti obtine in urma acestui tip de optimizare a website-ului merita eforturile dumneavoastra.

Pe langa sfaturile de optimizare a website-ului listate mai sus, ar trebui sa faceti si urmatoarele lucruri: includeti o harta a site-ului pentru a usura sarcina de indexare a motoarelor de cautare, inregistrati-va site-ul pe motoarele de cautare relevante pentru a mari viteza procesului de indexare a paginilor si integrati tag-uri ALT pentru imagini in toate materialele vizuale de pe paginile dumneavoastra (fiecare logo, fotografie, imagine, avatar, etc.). Odata ce optimizati site-ul urmand aceste sfaturi si metode promovare site, va puteti astepta sa obtineti pozitionari mai bune pe motoarele de cautare si sa observati o crestere dramatica a traficului de pe site.