9 pasi pentru promovarea rapida a site-ului tau
July 12, 2010
Aspecte de baza ale SEO
July 31, 2010

Promovare site – greseli frecvente de strategie

Daca tocmai ai terminat site-ul afacerii tale in care ai investit timp si bani, cu siguranta vrei acum sa te ocupi de promovarea acestui website. Pentru a face acest lucru ai nevoie de o strategie de promovare site care sa se plieze cat mai bine pe cerintele tipului de afacere pe care o administrezi. Cel mai probabil doresti sa realizezi o strategie de promovare site care sa iti faca site-ul cunoscut printre cei interesati, sa ii familiarizeze cu produsele sau serviciile pe care le oferi.

promovare-site-global1

Ai cateva idei de marketing, insa vrei sa actionezi cat mai eficient in promovarea website-ului. Cum sa eviti greseli frecvente de strategie? Tocmai aceasta este intrebarea la care isi propune sa raspunda acest articol care isi propune sa te sfatuiasca cu privire la ce nu trebuie sa faci pentru o promovare website cat mai eficienta. Asadar, o sa incerc sa prezint cateva tactici de promovare site care nu sunt eficiente din diverse motive. Astfel, o sa te scutesc de multe batai de cap si de frustrarile legate de rezultate mult sub asteptari ale unor tehnici de promovare site sa spunem, neinspirate.

In primul rand, unul din stereotipurile legate de promovare site este acela ca cu cat traficul pe site este mai mare, cu atat vor fi mai multe vanzari finalizate. Desi la o prima vedere, acest stereotip pare sa exprime un adevar logic, in domeniul promovarii website, aceasta idee nu este valabila. Inainte de a opta pentru o tehnica de promovare site, trebuie sa analizezi ma intai care este traficul actual pe site-ul tau si mai ales ce procent din numarul de vizitatori este tranasformat in cumparatori. Aceasta analiza este importanta pentru adoptarea unei strategii de promovare website pentru ca de exemplu, daca site-ul tau nu este eficient in transformarea in clienti a celor sa spunem, 100 de vizitatori, atunci nu va eficient nici daca numarul acestora ar creste foarte mult.

Asadar, trebuie in primul rand sa aduci imbunatatiri site-ului tau inainte de a adopta tehnici de promovare site costisitoare. Analizeaza apoi rezultatele obtinute pentru a decide care este urmatorul pas in strategia de promovare website. Trebuie sa intelegi ca site-ul in sine este prima ta carte de vizita pentru utilizatorii online, asa ca inainte de a alege una din multele tehnici de promovare site, asigura-te ca problema vanzarilor scazute este legata de traficul slab si nu de site-ul in sine.

O alta greseala frecventa de strategie de promovare site este cumpararea a cat mai multor vizitatori prin intermediul ferstrelor de tip pop-out care sunt numarate ca vizite. Aceasta tehnica de promovare site este pe atat de ineficienta pe cat este de costisitoare. Asta pentru ca cei carora le este aruncata in fata pagina site-ului afacerii tale sunt in mijlocul unei alte cautari; cu alte cuvinte, nu sunt interesati de ceea ce faci. Percep acest tip de promovare site ca fiind abuziva si mai mult ca sigur vor inchide fereastra imediat.  Asadar, trebuie sa intelegi ca in domeniul promovarii website mai mult nu inseamna neaparat mai bine.