Solutii promovare site
May 31, 2010
3 locuri perfecte pentru promovarea site-ului tau
June 17, 2010

Cele mai bune 12 metode de a obtine backlinkuri gratuit

Pozitionarea mai buna a site-ului in motoarele de cautare precum Google, ca de altfel si pentru Yahoo, presupune realizarea a doua etape. Prima etapa este reprezentata de optimizarea in interiorul paginii, sau asa numita optimizare “on page”, si a doua etapa este reprezentata de campania de “link building” sau optimizarea “off page”. Prima etapa, cea de optimizare propriu-zisa a site-ului, presupune modificarea sau corectarea informatiilor deja prezente pe site-ul de optimizat, sau realizarea de noi pagini care sa fie seo friendly, adica sa fie in conformitate cu cerintele motoarelor de cautare pentru care se realizeaza optimizarea.

A doua etapa, creata la o anumita perioada dupa aparitia primului algoritm de clasare, optimizarea off page sau campania de linkbuilding (obtinere de backlinks), presupune realizarea unui anumit numar cat mai mare de link-uri catre site-ul de optimizat, insa aceste link-uri trebue sa fie de calitate, sa fie relevante, sa fie eventual din acelasi domeniu. In functie de campania de linkbuilding se asigura sau nu succesul in pozitionarea site-ului.
seo_diagram
Link-urile pe care un site le primeste sunt foarte importante in ochii motoarelor de cautare. Importanta link-urilor in functie de relevanta si calitate asigura relevanta site-ului in cautari. Un site de tip SPAM (teoretic) nu prezinta interes pentru utilizatori, si (teoretic) acest site nu va primi niciodatalink-uri relevante din partea unor site-uri cu autoritate mare. Aceasta masura este foarte bine gandita, si are o logica puternica.

Promovare site gratuit

silostructurediagram

PageRank-ul (PR-ul) unei pagini sau al unui site este calculat in functie de calitatea link-urilor care vin catre acel site si numarul lor (prieaza calitatea). Deci PR-ul unui site are legatura directa cu popularitatea lui.

In acelasi timp, din punctul de vedere al optimizarii site-ului off page, link-urile sunt cea mai buna unealta in vederea optimizarii off site unei pagini, sau a unui site. Textul cuprins in ancora acestor link-uri ajuta enorm de mult pentru pozitionarea site-ului in cadrul rezulatelor motoarelor de cautare (in special Google).

link-building-using-social-media

Optimizarea off-page a site-ului nu este efectuata direct in codul site-ului, însa este foarte importanta. Optimizarea off-page inseamna generarea a cât mai multe linkuri externe (backlinks) calitative care sa faca legatura catre site-ul de optimizat.

Factorii care influenteaza un link extern:

* Textul ancora: Anchor Text  – Cuvintele folosite in tagul anchor <a> care constituie linkul catre site
* Popularitatea sitului in comunitatea locala pe subiectul respectiv al site-ului unde se afla plasat linkul
* Popularitatea globala a sitului unde este plasat linkul afecteaza si ea pozitionarea site-ului ce se doreste a fi optimizat
* Textul ce inconjoara linkul este de asemenea foarte important – Linkurile incadrate intr-un context relevant domeniului (nisei) sunt mult mai importante decat linkurile goale care nu sunt inconjurate de nici un text
link-process
In ceea ce priveste link exchange-ul (schimbul de link-ur)i in promovarea web, el se poate realiza cel mai bine prin metode 3way.  Ideale din punct de vedere SEO sunt link-urile one way adica site-uri care fac referire spre site-ul dumneavoastra fara ca site-ul tau sa dea link reciproc.

1. Inscriere gratuita in directoare web este primul lucru care trebuie facut cand este lansat un site nou. Inscrierea site-ului tau in directoare este buna pentru propulsarea lui si incadrarea lui intr-o anumita categorie. Inscrieti site-ul in directoare web importante. Aceasta inscriere se realizeaza o singura data si poate dura pana la 8 luni.

2. Publicarea de articole in directoare de articole. Oamenii, ca si spiderii motoarelor de cautare, citesc articolul si acceseaza ulterior linkurile continute in el.

3. Schimbul de link-uri cu site-uri din domenii asemanatoare cu cele ale site-ul tau este destul de relevant, acesta realizandu-se tot 3 way sau one way. Cautati site-uri care prezinta informatii din acelasi domeniu cu site-ul vostru si obtineti un link din partea lor. Nu faceti schimb de link-uri cu site-uri banate sau care au probleme. Ideale din punct de vedere SEO sunt link-urile one way adica site-uri care fac referire spre site-ul vostru fara ca voi sa fiti obligati sa puneti link reciproc.

4. Newsletter sau e-mail-ul cu stiri este o metoda buna prin care tu iti poti informa vizitatorii despre noile stiri, produse sau servicii aparute pe site, astfel niciodata nu pierzi vizitatori. Realizeaza un formular pe prima pagina a site-ului tau in care vizitatorul isi poate introduce adresa de email pentru a primi stiri despre site. Trimite constant cate un email fiecarui utilizator inregistrat pentru a-l face sa revina pe site.

5. Semnaturile din e-mail pot sa joace un rol foarte important în furnizarea unor informatii, facand ca cel ce primeste email-ul sa intre pe site. Majoritatea programelor de email ofera posibilitatea utilizarii unei semnaturi de email. Aceasta semnatura e reprezentata dintr-un text alaturi de datele de contact si de link-ul catre site  si se ataseaza la sfarsitul email-ului.

6. Publicarea de  anunturi gratuite pe site-urile de anunturi gratuite care ofera si posibilitatea de adaugare a unui link catre site-ul tau. In cazul publicarii unui anunt pe un site de anunturi valabilitatea link-ului si a anuntului este conditionata de timp. Majoritatea anunturilor expira in maxim 30 de zile. Anunturile trebuie sa fie actualizate ori de cate ori expira.

7. Crearea unui blog de specialitate in care sa faci o asa zisa reclama site-ului tau prin referirea la anumite produse sau servicii pe care le ofera.
8. Publicarea de comunicate de presa pe site-urile de profil este de asemenea o metoda de a promova site-ul tau,  construind link-uri din textul comunicatului catre site in cazul site-urilor de comunicate de presa care permit acest lucru.

9. Social Networks. Site-uri social, social bookmarking sunt foarte importante in ceea ce priveste traficul. StumbleUpon de exemplu  este un foarte bun generator de trafic pentru site. Intri la ei si iti instalezi toolbar-ul (merge in IE si in Firefox). StumbleUpon este un fel de motor de cautare bazat pe voturile utilizatorilor. Del.icio.us este cel mai popular site de social bookmarking. Daca site-ul tau primeste multe voturi poate sa ajunga pe prima pagina. Daca adaugi link-uri catre fiecare post de pe blog acest lucru iti va mari traficul.

10. Puneti la dispozitie vizitatorilor documente in format electronic (e-books, etc) care au link spre site-ul pe care il promovezi sau creeaza aplicatii software simple, gratuite sau care sa contina componente gratuite si informati alte site-uri si forumuri de existenta acestor aplicatii. Cu siguranta veti obtine un link.

11. Participarea la discutii pe forum-uri, blog-uri si adaugarea link-ului in semnatura sunt alte metode prin care poti genera backlink-uri relevante catre site-ul tau.

12. RSS Feed Button. Fluxurile RSS sunt foarte utile pentru fidelizarea vizitatorilor si pot constitui o sursa de trafic pentru site-ul tau.