Promovare site PPC
June 24, 2010
Metode promovare site
July 2, 2010

Cum sa inscriu site-ul intr-un director web (tutorial)

Acest tutorial este ideal pentru cei care doresc sa isi inscrie corect site-urile in directoare web. De ce?

promovare-site-global

Pai simplu, aproximativ (estimez si eu) 80% din cei care isi inscriu site-urile in AdaugaURL o fac gresit. Si nu numai ca adminii directoarelor web pierd timp sa aprobe site-urile, rezultatul nu este cel dorit. Ce trebuie sa stiti inainte de a incepe inscrierea in directoare web?

In primul rand trebuie sa va alegeti un titlu, o descriere, cuvinte cheie si meta descriere. Am sa le explic pe fiecare in parte imediat:

1. Titlul – Cautati un titlu bazat pe cuvintele cheie pe care doriti sa le promovati in motoarele de cautare. Sa spunem ca promovati un site de tamplarie PVC, titlul este bine sa fie unul dintre urmatoarele cuvinte: Tamplarie PVC, Termopan, Termopane, etc. Incercati sa evitati titluri de genul:  S.C. Danut S.R.L. comercializeaza tamplarie PVC de cea mai inalta calitate. Total gresit, nu va ajuta cu nimic asemenea titlu.

2. Descrierea – Incercati sa faceti o descriere cat mai ampla si la obiect. Nu bagati in descriere cuvinte cheie insiruite si separate prin virgula. O descriere gandita pentru cei care o citesc, nu pentru motoarele de cautare.

3. Cuvinte cheie – Aceste cuvinte cheie trebuie sa aiba legatura directa cu site-ul vostru. Nimic mai simplu, cuvinte insiruite si separate de virgula.

4. Meta descriere – De preferat sa nu fie la fel ca descrierea initiala. Aceasta descriere nu are o importanta majora SEO, dar arata frumos atunci cand un site are descriere in motorul de cautare. (click pe imagine pentru a vedea meta descrierea)

Dupa care urmeaza categoria directorului web. Alegeti categoria care vi se potriveste cel mai mult, nu mai bagati direct in categoria parinte (root) fara sa fiti sigur ca nu exista o subcategorie care se potriveste mai bine pentru site-ul vostru. Daca aveti un site cu specific de tamplarie PVC nu il inscrieti direct in categoria “Casa si Gradina”, poate totusi, in aceasta categorie parinte exista o subcategorie care se numeste “Constructii”.

Atunci cu siguranta ca mai bine arata un link “http://www.adaugaurl.ro/casa_si_gradina/constructii/Tamplarie_PVC.html” decat un “http://www.adaugaurl.ro/casa_si_gradina/Tamplarie_PVC.html“.

De ce? Simplu! Pentru ca cel de-al doi-lea link contine mai putine cuvinte cheie.

In speranta ca am facut putina lumina in ceea ce priveste directoarele web, la ce ajuta ele si care este importanta lor, am sa va las cu un link care o sa ajute si mai mult in aceasta privinta. Un director de directoare web foarte bine structurat: www.dirpedia.ro.