Audit SEO
March 31, 2010
Google Analytics
April 26, 2010

Promovare web, unele dintre cele mai simple metode de a promova un site

Cand vine vorba de promovare web, de obicei te axezi numai pe promovarea online, insa uneori te poti folosi si de metodele offline. Prin intermediul promovarii web online, potentialii clienti iti pot gasi site-ul in urma cautarilor efectuate pe Google sau pe alte motoare de cautare dupa anumite cuvinte cheie, care trebuie sa aiba ca rezultat un landing page, adica o pagina a site-ului care sa raspunda cerintelor clientilor pentru ca tu sa ai un ROI bun. Avand acces rapid la informatii, de multe ori oamenii cauta online multe servicii sau produse, in urma cautarilor pe internet afla despre firma ta, despre produsele sau serviciile pe care le oferi.

seo3

Promovare web prin banner-e si landing pages

Un pas ce poate fi facut pentru o promovare web eficienta este crearea banner-e, reclame de tip banner concepute in asa fel spre a atinge un anumit segment de public tinta. Pentru ca aceasta metoda de promovare web sa fie eficienta trebuie ca in cea mai mare parte conceperea banner-ului sa fie foarte buna. Banner-ul trebuie neaparat sa porneasca de la o idee foarte creativa, care sa atraga interesul. Aceasta este o regula de baza, care atunci cand nu este respectata face ca aceasta metoda de promovare web sa dea rezultate mai putin dorite.

Promovare site prin schimb de bannere si link exchange

O alta strategie destul de utilizata pentru promovarea web este schimbul de bannere publicitare, link exchange-ul sau schimbul de adrese web intre diverse domenii a caror nisa este similara. Aceasta strategie de promovare web te obliga sa iti prezinti afacerea intr-un mod mult mai profesional decat concurenta directa, pentru ca profesionalismul cu care iti prezinti produsele sau serviciile si modul in care este realizat si organizat site-ul este puterea pe care o ai pentru a face fata concurentei directe.

Promovare web prin email

Popularizarea site-ului tau prin intermediul semnaturilor electronice din emailuri este o alta modalitate de promovare web, la sfarsitul fiecarui mail incluzi in semnatura si adresa web a site-ului pe care il detii. Astfel persoanele noi cu care comunici au acces la pagina ta si site-ul tau le este reamintit constant contactelor tale mai vechi.

Promovare web prin organizarea de concursuri online

Pentru o promovare web a afacerii tale poti organiza concursuri online. Creaza un landing page cu un buton call to action foarte bine realizat pentru a convinge vizitatorii sa subscrie la newsletter-ul tau cu scopul de a castiga un anumit premiu. Indiferent despre ce este vorba, de multe ori oamenilor le place sa primeasca lucruri gratis, deci printr-un concurs iti popularizezi site-ul si faci o promovare web eficienta.

Promovare web offline

Exista si posibilitati de promovare web offline, prin alcatuirea unor cataloage in care sa prezinti produsele sau serviciile pe care le oferi, iar daca ai un nume de domeniu care coincide cu serviciul sau produsul oferit sau daca numele de domeniu este scurt sau/si usor de retinut, ai obtinut o metoda de promovare web eficienta, mai ales daca  incluzi anumite promotii periodice care sa faca utilizatorii sau potentialii clienti sa revina pentru a vedea ce mai este nou si ce mai poate fi achizitionat.