procurarea backlink-urilor
February 24, 2010
CSS
March 2, 2010

Redirect .htaccess pentru homepage

În majoritatea situatiilor, site-urile pot fi accesate in browser prin mai multe variante de linkuri:
site.ro
www.site.ro
site.ro/index.php
www.site.ro/index.php

In mod normal acest lucru nu pare sa afecteze nimic, însă motoarele de căutare pot interpreta acest lucru drept conţinut duplicat, si poti fi penalizat pentru asta. Pentru a evita acest lucru şi pentru a fi sigur că autoritatea site-ului tau este transferata doar către www.site.ro, excluzand site.ro, site.ro/index.php sau www. site.ro/index.php poţi folosi un redirect.

301-redirect

Pentru a realiza acest lucru si a indrepta situatia site-ului tau, ai mai multe alternative:
– să foloseşti redirect-ul oferit de Cpanel;

– să editezi manual fişierul .htaccess din root-ul site-ului;

– prin intermediul limbajului PHP, in unele cazuri.

Cea mai buna metoda este prin folosirea fisierului .htacces. Redirectarea 301 este usor de implementat si previne pierderea pozitionarii unei pagini in rezultatele din motoarele de cautare, sau ajuta la obtinerea unei pozitionari mai bune. Redirectarea va ajuta sa eliminati crearea de continut duplicat, prin eliminarea unei pagini a site-ului care daca exista, este vazuta ca si continut duplicat site.ro/index.php afiseaza aceasi informatie ca si  site.ro.


Daca ati schimbat denumirea unui link din site din site.ro/1_stiri.html in site.ro/stiri-noi.html, redirectarea este cea mai sigura metoda de a spune motorului de cautare ca ati realizat mutarea paginii. Daca pagina a apucat sa fie indexata
si prezenta in rezultatele motoarelor de cautare este bine ca nu veti pierde vizitatori, deoarece acestia vor fi redirectionati catre noua pagina in mod automat.