Promovare site, campanii SEO
February 14, 2010
ce sunt backlink-urile
February 21, 2010

Optimizarea offpage – principii SEO de baza

Pentru optimizare offpage trebuie sa cunoasteti cateva principii SEO de baza. Optimizarea offpage este cel mai important aspect in vederea unor rezultate foarte bune. Sunt multe lucruri care conteaza in optimizarea offpage sau onsite, trebuie sa adoptati anumite strategii de construire de link-uri cum ar fi link-urile obtinute din continut, link-uri de la site-uri cu autoritate din domeniul site-ului tau.  Autoritatea site-urilor care dau link catre site-ul tau, este importanta in sensul ca daca ai cateva link-uri de la cateva site-uri de autoritate in domeniul tau acest lucru poate propulsa site-ul.

image2e

Exista cateva principii seo de baza:

 • Trebuie sa aveti link-uri catre site-ul vostru. Numarul si tipul link-urilor este foarte important.
 • Conteaza de asemenea numarul de outbound links ale site-ului care va da link
 • Numarul total al link-urilor website-ului care va da link este iarasi important
 • Aceste link-uri trebuie sa includa cuvantul cheie principal in textul ancora.
 • Este bine sa obtineti link-uri de la celeasi site-uri de la care au link si site-urile concurente din top. Foarte important: contactati site-urile care dau link concurentei si copiati practic in acest fel strategia competitorilor. Pentru a afla ce link-uri au site-urile concurente scrieti link:www.siteconcurent.com/.ro, etc in search-ul de la Google si aceasta comanda va intoarce ca rezultat o lista de site-uri care dau link respectivului site concurent. Desigur ca mai sunt anumite tool-uri care afiseaza link-urile unui site mai detaliat, spunand care e nofollow sau ce page rank are fiecare. Odata obtinuta acea lista, accesati fiecare site si cautati datele de contact pentru o eventuala cerere de link. Multe persoane fac in acest fel link-exchange, cerand link de la un site in schimbul  unui link inapoi. In momentul cand contactati persoana pentru link exchance personalizati fiecare e-mail in parte, puteti face acest lucru spunand ce anume v-a placut sau impresionat la site-ul lui. Nu trimiteti mass e-mail messages, deoarece puteti fi acuzat de spam. Dupa ce trimiteti mesajul de e-mail respectivei persoane, nu va ramane decat sa asteptati sa raspunda, eventual sa va confirme ca au adaugat link pe site-ul lor catre voi. Aceasta metoda este o metoda foarte puternica si destul de sigura. Aveti control total asupra site-urilor care va dau link si asupra modului in care va dau link.
 • Incercati sa obtineti link-uri de la cat mai multe adrese IP posibil. Google avantajeaza site-urile care au multe link-uri de la adrese IP diferite. Acest lucru elimina intr-un fel ca oamenii sa controleze pozitionarea in motoarele de cautare. Daca Google de exemplu nu ar fi tinut cont de adresele IP am fi putut foarte simplu sa cream un site cu mii de pagini si sa dam link de la toate aceste pagini catre site-ul de optimizat.
 • Este ideal sa aveti acelsi procentaj in ceea ce priveste cuvintele cheie specifice ca si site-urile concurente din top
 • Scrieti articole referitoare la nisa voastra si adaugati-le in directoare de articole, este o alta metoda buna de a obtine link-uri.  Este foarte important modul in care scrieti un articol. In footer-ul articolului includeti o semnatura si un link catre site-ul vostru, folosind cuvintele cheie dupa care doriti sa faceti optimizarea pe post de text ancora. Aceasta este o metoda foarte buna de a obtine link-uri one-way catre site-ul vostru (link-urile one way sunt link-urile pentru care nu trebuie sa dati link inapoi)
 • Conteaza ce fel de site da link catre site-ul de promovat, autoritatea lui si in ce fel este dat acel link (dofollow, ce pagina, etc.)
 • Textul ancora are un rol extrem de important in ceea ce priveste pozitionarea in motoarele de cautare. Textul ancora trebuie sa fie un cuvant cheie. A avea sute de backlink-uri cu textul ancora un anumit cuvant cheie este un mare avantaj. Backlink-urile insa trebuie sa fie relevante.
 • Autoritatea site-ului de la care primim link este importanta, daca site-ul care va da link este vazut ca o autoritate de catre motoarele de cautare conteaza foarte mult. Daca se primeste link de la un site cu autoritate sau cu PR mare acest lucru este mai util si va ajuta si la cresterea PR-ului si autoritatii site-ului de promovat in comparatie cu un link de la un site cu autoritate mai  mica sau PR mic. Acest lucru poate fi comparat in felul urmator: un procent dintr-o paine mare inseamna mai mult decat acelasi procent dintr-o paine mica.

Muncind constant pentru a obtine link-uri, in decurs de cateva luni veti obtine rezultate foarte bune. Este foarte important sa optimizam corect si onpage, insa nu acest lucru va realiza pozitionarea in motoarele de cautare (high search engine rankings), ci factorii de optimizare offpage sunt cei care vor face diferenta.