Promovare site: modalitati gratuite, succes garantat
February 14, 2010
Optimizare offpage: linkbuilding
February 17, 2010

Promovare site, optimizare SEO

Search engine optimization (SEO) poate fi tradus  ca “optimizare pentru motoarele de cautare”, in Romania de multe ori fiind sinonima cu optimizareapentru motorul de cautare Google, deoarece Google este principalul motor de cautare la noi. Un website neoptimizat sau optimizat incorect are sanse slabe de a aparea la o cautare cu un motor gen Google sau Yahoo dupa anumite cuvinte sau fraze cheie.

grafic

De multe ori schimbarile algoritmilor motoarelor de cautare pot duce la pierderea ranking-ului avut, penalizari diverse sau poate cauza chiar interzicerea aparitiei site-ului web la o cautare dupa cuvintele sau frazele cheie dorite. Optimizarea SEO reprezinta insa o mare oportunitate pentru a obtine gratuit trafic sau altfel spus publicitate pentru un site.

Procesul de optimizare site pentru motoarele de cautare (SEO), implementarea anumitor  secvente de cod, impreuna cu cresterea popularitatii site-ului vor duce la cresterea pozitiei  acestuia in rezultatele motoarelor de cautare, si implicit va creste numarul de vizitatori, de cumparatori si traficul de pe site va fi convertit in vanzari, rezultand o promovare site eficienta. Promovarea site-ului in diverse directoare web, directoare de articole, retele sociale, bloguri, etc. este foarte importanta in orice campanie SEO, realizandu-se relativ lent datorita volumului foarte mare de munca ce trebuie depus in campanii de link building.

Site-urile in care se realizeaza inscrieri trebuie sa fie printre  cele mai populare, sa fie din nisa respectiva, sa transmita page-rank, sa aduca vizitatori si sa fie seo-friendly. Promovarea se realizeaza manual, acest lucru este indicat iar link-urile catre site-ul de promovat nu trebuie sa se adune dintr-o data, procesul de promovare site trebuie sa fie natural.