Schimbarile in cautarile Google si cum ne afecteaza

Schimbari Google

 

Google regandeste search-ul motorului de cautare

In vederea mentinerii unei pozitii dominante in segmentul de piata, Google va efectua aceste modificari spre beneficiul utilizatorilor. Schimbarile pe care le vom vedea vor fi aparitia unor lucruri concrete sau raspunsuri directe in partea de sus a paginii de rezultate. Practic se vor afisa mai mult decat niste link-uri catre niste site-uri si atat.

Google nu va inlocui principalul sistem de cautare legat de cuvintele cheie si rankarea dupa modul in care se face legatura intre site-uri prin link-uri si alti multi factori. Se urmareste relevanta, acest lucru facandu-se prin cautarea semantica (Google semantic search) intelegerea sensului efectiv al cuvintelor. Acest lucru are legatura cu asocierea unor cuvinte cu altele, de exemplu cine cauta informatii despre o companie va avea in rezultate si informatii legate de fondatorii sai.

Schimbarile se vor implementa treptat, ajungandu-se dela cateva luni la cativa ani la raspunsuri directe pentru anumite intrebari sau informatii clare despre o locatie, fara ca utilizatorul motorului de cautare sa fie nevoit sa depuna un efort pentru a afla ce il intereseaza. Google oricum a facut cateva schimbari, cum ar fi sa afiseze rezultatele inainte sa terminam de tastat termenul de cautare sau adaugarea de rezultate Google+ in lista de rezultate. Deci va trebui sa ne adaptam si sa intelegem cum va functiona motorul de cautare.