Incotro se indreapta tehnologia?

Cum ti-ar placea ca dispozitivele si gadgeturile tale favorite sa fie subtiri cat o coala de hartie si la fel de flexibile? Un astfel de concept a fost deja prezentat la editia din 2013 a CES sub titulatura Papertab. In plus, doua universitati din Canada si SUA colaboreaza pentru asa numitul proiect Paperphone. Din nou, se estimeaza ca tehnologia va atinge acest grad de dezvoltare in aproximativ 2 sau 3 ani. De asemenea diferite modele de drone cu camera sau drone profesionale au luat un avant exponential in ceea ce priveste evolutia.

Intr-o lume in care tehnologia este atat de dezvoltata iar inovatiile depasesc cu mult fantezia cartilor, cu greu ne putem imagina ce lucruri fascinante ne rezerva viitorul: drone, Google Earth in timp real, regenerarea danturii, trenuri de mare viteza, reactoare de fuziune sustenabile, pastile pentru protectia solara, televiziune holografica sau electricitate wireless.

Mintile luminate de la Oxford RAL Space lucreaza de zor la un prototip de camera video cu particularitati unice. O astfel de camera, sub forma unui tub lung de 1 metru, ce integreaza o serie de oglinzi si mecanisme electronice, ar trebui sa poata fi lansata in spatiu si indreptata catre Pamant, de unde va transmite imagini live.

In prezent, tehnologia de dezvoltare drone a ajuns deja la un nivel extrem de satisfacator. Cand vine vorba de pret drona, este bine de stiut ca, spre exemplu, pe f64.ro poti gasi drone cu preturi ce pot porni chiar si de la 2600 lei. Acesta este un pret drona foarte bun, mai ales ca este vorba de drone profesionale. Aproape orice pasionat de tehnologie isi doreste drone cu camera, chiar si pentru o zi, pentru a se putea “juca” cu tehnologia.
10 ani de acum inainte, vom avea probabil la indemana electricitatea wireless. Procesul a inceput deja, existand pe piata incarcatoare wireless pentru diferite gadget-uri, iar o serie de companii lucreaza pentru a crea asa-numitele hub-uri electrice, capabile sa alimenteze cu energie o casa intreaga. Din nou, MIT apare in peisaj, de aceasta data prin cercetatorul sau Marin Soljacic. Principiul de functionare este pus in legatura cu abilitatea anumitor valuri electromagnetice de a transfera energie si electricitate intre obiecte care rezoneaza pe aceeasi frecventa.